top of page

Onstaan van Crea Vive

H et creatieve heeft altijd als een rode draad door Vivianne's leven gelopen.
Ze kwam op zeer jonge leeftijd ( 9 jaar) door haar overbuurvrouw in contact 
met het maken van 3d-kaarten en later maakte de overbuurvrouw ook teddyberen. Ze kwamen geregeld samen, want ze was graag bij haar overbuurvrouw om te knutselen en zo leerde haar overbuurvrouw ook later haar  teddyberen maken. Geregeld bezochten ze ook hobbybeurzen samen.

Ook Vivianne's moeder is heel creatief in het maken van kleding en karakterpoppen. Haar overbuurvrouw is heel creatief op hele andere vlakken.

C reativiteit heeft haar aandacht altijd vast weten te houden.
Zo bleef ze 3d-kaarten maken ( voor een verjaardag, geboorte of kerstkaarten etc.) als hobby en af en toe maakte ze ook een schilderij van 3d-afbeeldingen die ze erg mooi vond.
Later pakte ze het maken van de teddyberen weer op. Ze heeft één teddybeer samen gemaakt met de overbuurvrouw en ze vond het zo leuk dat  
het op latere leeftijd weer ging kriebelen. Zo ontstond er een hele berenfamilie in ongeveer 2 jaar tijd. Veel van haar teddyberen hebben ook een mechanisme zodat hun armpjes, beentjes en hoofdje kan bewegen.

E en teddybeer is niet zomaar “even” gemaakt. 
Ze deelde haar teddy’s wel eens op haar Facebook waar ze vaak de vraag 
kreeg: Verkoop je ze ook, want wat zijn ze toch leuk!? Vanwege de vele werkuren die erin zitten, heeft ze toch besloten ze zelf te houden en ze hebben nu een plekje gekregen in de vitrinekast.
Het was voor haar natuurlijk wel een heel groot compliment dat ze aan haar vroegen of ze te koop zijn. Dat gaf haar nog meer plezier om ze te blijven maken en dit als haar hobby te houden.
Gaandeweg bleef ze toch de vraag krijgen of ze te koop zijn, dus besloot ze de beren te fotograferen. Ze kon geen afstand van de beren doen en zo is ze op het idee gekomen om de foto’s terug te laten komen op een Verjaardagskalender. Zo kunnen andere er toch van genieten en zij hoeft  haar Teddyberen niet te verkopen.

V ivianne bleef zich ontwikkelen en nieuwe uitdaging zoeken in het creatieve en maakte nog veel meer zoals een woondeken, kussenhoezen, etagères, dames- heren- en kindertassen.   
Omdat later het schrijven erbij kwam staat er ook bij iedere foto een spreuk.
Zo is de Beregezellige Verjaardagskalender tot stand gekomen, en die is dan weer wél te koop!

bottom of page