top of page
VJHNJH

Van je hoofd naar je hart

Recensie

Uw gedichtenbundel gaat over een heftig onderdeel van uw leven.
U beschrijft op een aangrijpende wijze de impact van het seksueel misbruik op uw bestaan.
De pijn die dit met zich meebrengt, is voelbaar door de hele bundel heen.
Toch zie ik ook de kracht om het leven, vol met tegenslagen, op te pakken.
Ik ben onder de indruk van de manier waarop u pijn, verdriet, rouw, hoop en geloof in jezelf heeft weten te bundelen.
Met de diepgang die dit oplevert, weet u de lezers vast te houden. Iedereen kan uw gedichten op zijn eigen mannier betrekken op het leven.
U gaat in de bundel ook het actuele thema van de rechtspraak niet uit de weg.
U beschrijft heel confronterend hoe dit uw leven elke keer weer op zijn kop zet.
Al met al een intrigerende bundel waarmee u anderen zeker kracht zult geven.

ONTPOP

De ontpopping

Recensie

Jouw boek gaat over het leven van Veroniek. Je schrijft daarin over heftige onderwerpen. Veroniek wordt namelijk gepest op school en misbruikt en mishandeld door haar vader Brutus. De onderwerpen komen raak binnen door de manier waarop je Veronieks gevoelens beschrijft. Je brengt naar voren hoe ze de hele week huilde tijdens de rechtszaak, of hoe haar wereld instortte toen haar neef omkwam. Veroniek maakt een duidelijke karakterontwikkeling door: ze gaat steeds meer van zich afbijten en groeit op tot een jonge vrouw. Je geeft in jouw verhaal enkele vooruitblikken, bijvoorbeeld door te zeggen dat er iets op de schoolmuur stond en dit later prijs te geven. Jouw ervaring met dichten verwerk je in het gedicht op bladzijde 368, mooi! Met het volgen van de rechtszaak leer je dat mensen voor zichzelf op moeten komen, hoe zwaar het ook is. Uiteindelijk zit Veer in de bijstand, maar is ze wel schrijfster geworden. Zo geef jij met jouw boek mee dat elke dag een kans is om opnieuw te beginnen.

STEUNTJE

Een steuntje in de rug

Recensie

Je bent terug bij onze uitgeverij met een nieuw manuscript. Deze keer heb je gekozen om een bundel aan opbeurende en bemoedigende teksten te schrijven. Dit is zeker gelukt, want het manuscript is een positief document geworden dat echt een steuntje in de rug van de lezer kan geven. Veel teksten bieden steun, maar je hebt ook spreuken toegevoegd die de lezer kunnen inspireren of hen nog dieper na laten denken. De teksten zullen een grote doelgroep raken, omdat de thema's voor velen dicht bij het hart liggen. Dit maakt de bundel een ideaal cadeautje voor iemand die een moeilijke periode doorgaat of gewoon wat steun kan gebruiken. Erg mooi.

SAARTJE

De avonturen van Saartje & Snoezy

Recensie

Je bent weer terug! Ditmaal ben je met je werk een hele andere hoek ingeslagen en heb je een kinderboek geschreven over de avonturen van Saartje en Snoezy.
Je hebt een onderwerp uitgekozen dat veel kinderen aan zal spreken: schattige, lieve, kleine hondjes! Ik weet nog zelf hoe blij ik was toen ik mijn eerste huisdier kreeg en dat gevoel heb je heel goed weergegeven in het boek.
Je hebt de taal eenvoudig gehouden, waardoor het voor de kinderen uit de doelgroep goed te begrijpen is. De tekeningen zijn echt prachtig en passen enorm goed bij het verhaal.
Ze maken het geheel een stuk vrolijker met de uitbundige kleuren en de opgewekte beelden.
Kortom, een lief boekje waarin de band tussen kind en dier mooi wordt neergezet!

Momentje
EenMomentjeVoorJezelf_boek.jpg

Een momentje

voor jezelf

Recensie

Voor me ligt alweer het vijfde boek van jouw hand! Na een thriller en een kinderboek ben je nu weer terug met jouw eerste genre: een handzaam boekje met spirituele spreuken die voor een steuntje in de rug kunnen zorgen. Je hebt gekozen voor de titel: Een momentje voor jezelf en hiermee sla je de spijker op z’n kop. De bundel bestaat uit korte spreuken waarmee je inspiratie biedt voor de lezer die het niet altijd even goed meer ziet zitten. Door jouw gemakkelijke taalgebruik, zorg je voor een laagdrempelig geheel en bind je de lezer moeiteloos aan de spreuken. Het is een boekje dat je in één keer uit kunt lezen, maar eventueel ook even op kunt pakken als je je down voelt. Ik vind het een sterk idee om jouw logo tussen de wijsheden te plaatsen. Hiermee zorg je voor een overzichtelijk geheel en maak je de pagina’s aantrekkelijk. Ik weet zeker dat je jouw lezers met dit boekje zult verblijden!

bottom of page